Finanssialan johtajat

Monet ovat takuulla unelmoineet finanssialan johtajan paikasta. Kyseessä on haluttu ja tavoiteltu asema, johon pääsy vaatii monissa tilanteissa usean vuoden kokemusta alalta.

Tässä artikkelissa kerromme lisää finanssialan vaatimuksista ja siitä millaisissa tehtävissä johtajat alalla toimivat.

Millaisissa tehtävissä finanssialan johtajat yleensä toimivat?

Finanssialalta löytyy yhden jos toisenlaista tehtävää, eivätkä kaikki alalla toimivat johtajat ole rahoitusalan koulutuksen käyneitä. Finanssialalta löytyy kaiken sortin osaajia, on matemaatikkoa, bisnesmogulia, IT-alan asiantuntijaa sekä monille muille aloille erikoistunutta tekijää.

Yleiset alan vaatimukset ovat; puhdas rikosrekisteri sekä puhtaat luottotiedot. Monissa tilanteissa yritykset saattavat myös pyytää muita elämänhallintaan liittyviä tietoja tai testejä, kuten huumetestiä. Mitä muuta johtajan asemaan sitten vaaditaan?

Useimmissa tilanteissa johtavan tehtäviin pääsy vaatii laaja-alaista alan tuntemusta. Monet finanssialan johtajat ovat nousseet heidän viimeisimpään tehtäväänsä useamman vuoden kokemuksen saattelemana. Monissa tilanteissa heiltä löytyy myös tehtävään vaadittava korkeakoulu- tai yliopistokoulutus. Koulutuksen osalta alan tehtäviin ei ole kiveen hakattuja vaatimuksia, mutta liki jokaisella finanssialalla toimivalla on jonkin sortin koulutus.

Monissa tilanteissa finanssialan yritys myös kouluttaa työntekijät huolella heille tarkoitettuihin tehtäviin. Koulutuksen pituus vaihtelee työpaikasta ja tehtävistä riippuen, mutta yleensä kyseessä on kuitenkin useamman viikon tai jopa kuukauden kestävä koulutusjakso. Koulutuksia yritykset järjestävät niin sisäisesti kuin myös ulkopuoliselta taholta ostettuna.

Ei ole myöskään täysin poissuljettua, etteikö yritys tarjoaisi työntekijöilleen muita lisäkoulutus mahdollisuuksia. Monet finanssialanfirmat tarjoavat työntekijöilleen heidän motivaatiotaan ylläpitävän kurssivalikoiman ja joissakin tilanteissa osa henkilökunnasta opiskelee itselleen parhaillaan jopa täysin uuden tutkinnon ammattikorkeassa tai yliopistossa.

Suomessa opiskelijoita pyritään tukemaan mahdollisimman kattavasti. Työelämässä oleville yritykset saattavat tarjota esimerkiksi opintovapaata.

Lainaa yllättävään tarpeeseen

Yllättävä rahantarve voi yllättää ihan kenet tahansa ja milloin tahansa. Aikaisemmin lainarahan hakeminen vaati pankissa vierailua, eikä nopeaa helpotusta asiaan ollut mahdollista saada. Nykyään parhaat lainat etenkin pienempään tarpeeseen on helppo vertaille netin kautta. Siitä lisää täältä!

21 Mar 2020